Landbouwimago boert flink vooruit

Acht op 10 Vlamingen heeft bewondering voor de landbouw(st)ers. Twee op drie vindt dat de boeren ondergewaardeerd worden. Vandaag vindt bijvoorbeeld ook twee op drie Vlamingen dat de boeren hun dieren met respect behandelen. In 1997 was dat amper 35 procent. Dat blijkt uit een onderzoek naar het imago van de landbouw door Vilt en de Universiteit Gent.Een uitgebreid verslag van de onderzoeksresultaten kan u maandag lezen in het e-zine geVILT. Indien u nog geen gratis abonnee bent, kan u zich hier inschrijven. Journalisten kunnen voor meer informatie terecht bij professor Gino Verleye, tel 0475/47 06 53.
20 september 2002  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:27
Acht op 10 Vlamingen heeft bewondering voor de landbouw(st)ers. Twee op drie vindt dat de boeren ondergewaardeerd worden. Dat blijkt uit een onderzoek naar het imago van de landbouw door Vilt en de Universiteit Gent. Het onderzoek werd deze ochtend door professor Gino Verleye en licentiaatsstudente Griet Lemaire voorgesteld aan de pers.

In vergelijking met vijf jaar geleden is het imago van de landbouw er duidelijk op vooruit gegaan. Vandaag vindt twee op drie Vlamingen dat de boeren hun dieren met respect behandelen. In 1997 was dat amper 35 procent. Vijf jaar geleden oordeelde 72 procent van de Vlamingen dat vetmesten voor de boer belangrijker is dan het respect voor zijn dieren. Dat percentage is vandaag gedaald tot 30 procent.

Bijna 1 op drie vindt landbouw milieuvervuilend. Dat was in '97 nog bijna de helft. Het cliché dat boeren teveel klagen bestaat nog steeds, maar verliest fors terrein. Wel is de Vlaming niet akkoord met de stelling dat de boer hooggeschoold is. Hij beseft blijkbaar niet dat Vlaanderen vandaag wel degelijk beschikt over heel wat vakbekwame en innoverende landbouwers.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek