Fischler: "Lauw compromis is uit den boze"

In het vooruitzicht van de Landbouwraad die morgen in Luxemburg van start gaat, heeft de Oostenrijkse EU-commissaris Franz Fischler nog maar eens gewezen op het belang van een grondige landbouwhervorming. "We zullen nog enkele dagen en nachten zoet zijn met de onderhandelingen. Het einddoel is een modern en duurzaam beleid in het belang van boeren, consumenten en belastingbetalers", aldus Fischler dinsdagnamiddag in een persmededeling.
10 juni 2003  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:27
In het vooruitzicht van de Landbouwraad die woensdag in Luxemburg van start gaat, heeft de Oostenrijkse EU-commissaris Franz Fischler nog maar eens gewezen op het belang van een grondige landbouwhervorming. "We zullen nog enkele dagen en nachten zoet zijn met de onderhandelingen. Het einddoel is een modern en duurzaam beleid in het belang van boeren, consumenten en belastingbetalers", aldus Fischler dinsdagnamiddag in een persmededeling.

De recepten van Fischlers hervorming zijn gekend: een ontkoppeling tussen steun en productie, een opwaardering van het plattelandsbeleid en een kwaliteitsbeleid dat inspeelt op de eisen van de hedendaagse samenleving. Voor melk, graan en rijst komen er extra bijsturingen van het beleid omdat de beleidshervormingen in deze sectoren volgens Fischler de voorbije jaren niet ver genoeg zijn doorgevoerd.

De commissaris hoopt dat zijn hervormingsvoorstellen niet te fel afgezwakt zullen worden. "Zoniet dreigt onzekerheid voor de boeren en komt het Europese en mondiale draagvlak voor het gemeenschappelijke landbouwbeleid in gevaar. In deze tijden van economische stagnatie zou dit het slechtst denkbare signaal zijn".

Lees ook: geVILT: "Hervorming verhoogt maatschappelijk draagvlak"

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek