Eiverwerker Lodewijckx neemt sectorgenoot Ysebaert over

Eiverwerker Lodewijckx uit Veerle-Laakdal neemt zijn concurrent Ysebaert uit Dentergem over. "Omdat de opvolging binnen de familie Ysebaert niet verzekerd was, werd de onderneming van de hand gedaan. Door de acquisitie kunnen wij onze schaal vergroten", zegt bedrijfsleider Bert Lodewijckx.
11 mei 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:48

Eiverwerker Lodewijckx uit Veerle-Laakdal neemt zijn concurrent Ysebaert uit Dentergem over. "Omdat de opvolging binnen de familie Ysebaert niet verzekerd was, werd de onderneming van de hand gedaan. Door de acquisitie kunnen wij onze schaal vergroten en meer zekerheid verwerven omtrent de aanvoer van eieren binnen de groep", zegt bedrijfsleider Bert Lodewijckx.

Het familiebedrijf Lodewijckx is de belangrijkste eiverwerker in Vlaanderen. De firma verpakt eieren voor de distributiesector. Daarnaast vervaardigt het bedrijf eiproducten voor de industrie en foodservice in België en de omringende landen. Vorig jaar realiseerde Lodewijckx een omzet van 45 miljoen euro. Bij het bedrijf zijn 65 mensen tewerkgesteld.

De overname van Ysebaert slaat op twee nauw met elkaar verbonden vennootschappen, met name de eierbedrijven G. Ysebaert-Vandekerckhove en Euro-Ei. De operatie heeft geen gevolgen voor leveranciers en personeel.  Een overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

Ysebaert kwam eind maart nog in het nieuws toen het bedrijf door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld werd voor milieuhinder en het houden van meer kippen dan toegelaten. "Eén van de voorwaarden bij de overname is dat we onmiddellijk investeren in een biobed om het probleem van de geurhinder op te lossen. De werken zijn intussen gestart en zullen de komende weken afgerond worden", aldus Lodewijckx.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek