Courgettebloem symboliseert lente op REO Veiling

Ondanks het feit dat er nog heel wat prei wordt aangevoerd, komt de aanvoer van tomaten en komkommers nu vrij vlot op gang in de REO Veiling. Maar dé blikvanger dezer dagen is de eerste aanvoer van de courgettebloem. Deze bloem is niet alleen mooi, maar ook bijzonder lekker, zo luidt het op de Roeselaarse veiling.
24 maart 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:47
Lees meer over:

Ondanks het feit dat er nog heel wat prei wordt aangevoerd, komt de aanvoer van tomaten en komkommers nu vrij vlot op gang in de REO Veiling. Maar dé blikvanger dezer dagen is de eerste aanvoer van de courgettebloem. Deze bloem is niet alleen mooi, maar ook bijzonder lekker, zo luidt het op de Roeselaarse veiling. 

De aangevoerde courgettebloemen zijn afkomstig van het glastuinbouwbedrijf dat Johan Dejonckheere samen met zijn echtgenote runt in Torhout. De bedrijfsleider sleutelt voortdurend aan de optimalisatie van zijn teeltplan. Daarom besloot hij vorig jaar om na de teelt van komkommers in dezelfde serre en met dezelfde substraatmatten courgettes te telen. Die werden aangeplant in februari en verwacht wordt dat deze serrecourgettes deze week voor het eerst aangevoerd worden.

Courgetteplanten vormen zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen die er 's ochtends vroeg prachtig bijstaan, maar zich sluiten tegen de middag. Dochter Evelien vond het jammer dat uit deze bloemen geen meerwaarde gecreëerd werd. Vorige week besliste ze om op te staan rond vijf uur, bloemen zeer voorzichtig te plukken en ze vervolgens aan te leveren op de REO Veiling. 

De REO Veiling commercialiseert in totaal meer dan 60 verschillende soorten groenten en fruit. Prei, serresla en champignons zijn de teelten die de grootste omzet genereren. Voor dit jaar verwacht de veiling een merkbare stijging in de aanvoer van onder meer alternatieve slasoorten, komkommers en losse tomaten. De aanvoer van courgettes zou vooral in de maanden mei en juni toenemen.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek