Centrum voor Agrarische Geschiedenis opent deuren op 5 juli
nieuwsHet CAG wordt in de eerste plaats een wetenschappelijk onderzoekscentrum. Het kan daarvoor rekenen op wetenschappers uit diverse disciplines, zoals geschiedenis, historische geografie, landbouwkunde, sociologie en economie. Het stimuleert de vorming van documentatie en archief rond het thema landbouw en voeding.
Vanuit de opgebouwde expertise zal het CAG fungeren als onafhankelijk steunpunt voor initiatieven die werken aan het behoud, de valorisatie en openstelling van het erfgoed met betrekking tot landbouw, plattelandsontwikkeling, landschap en voeding. Het houdt zich beschikbaar voor onderzoeksondersteuning, advies en samenwerking.
Informatie, educatie en animatie zijn de volgende stappen. Vanuit de opvatting dat erfgoed één van de fundamenten is van onze identiteit, werkt het CAG ook bewust naar een breed publiek toe. Dit impliceert medewerking aan andere initiatieven maar ook eigen stimuli via verschillende kanalen, zoals publicaties, manifestaties en informatie, o.m. via het internet. De actualiteit moet daarbij het uitgangspunt vormen.
Meer informatie: CAG, tel 016/32 35 25.