CVP schaart zich achter boeren

De CVP wil dat de Vlaamse regering een meer positieve kijk op de landbouw krijgt. Volgens de partij zal het meerderheidsvoorstel over de regionalisering van de landbouw een splinterbom zijn die op het federale ministerie van landbouw gedropt wordt zonder dat iemand weet waar de brokstukken zullen vliegen.
21 september 2000  – Laatste update 4 april 2020 14:25
De CVP vindt dat de boeren overschot van gelijk hebben in hun protest tegen het ontbreken van een positieve kijk op de landbouw van de Vlaamse regering. Dat stelt partijvoorzitter Stefaan De Clerck donderdag in een mededeling.

De Vlaamse regering voert volgens hem geen positief landbouwbeleid. "De landbouwruimte is een restgebied waar naar believen paarse en groene stukken kunnen uit geknipt worden. De hervorming van de varkenssector krijgt in de begroting geen frank", klaagt De Clerck.

Hij erkent dat de CVP in het verleden het verwijt kreeg te veel op te komen voor de belangen van de boeren, maar stelt vast dat het verschil nu merkbaar is. Volgens de partij zal het meerderheidsvoorstel over de regionalisering van de landbouw een splinterbom zijn die op het federale minister van landbouw gedropt wordt zonder dat iemand weet waar de brokstukken zullen vliegen.

De CVP schaart zich achter de herorientering van de landbouw naar meer biologische productie, maar vindt het totaal onrealistisch om er van uit te gaan dat de hele sector hierop kan overstappen.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek