Britse vrouwen breien 1.500 truien voor kale kippen

Samen met heel wat vrijwilligers heeft een Britse vrouw truitjes gebreid voor ongeveer 1.500 kale kippen die afkomstig zijn uit legbatterijen.
19 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:47
Lees meer over:

Samen met heel wat vrijwilligers heeft een Britse vrouw truitjes gebreid voor ongeveer 1.500 kale kippen. De 29-jarige Jo Eglen vangt in Norwich 5.750 afgedankte kippen uit legbatterijen op. Ze begon met de opvang van de dieren na een bezoek aan een plaatselijk kippenbedrijf.

"Als de kippen uitgelegd zijn, worden ze naar het slachthuis gebracht. Maar dat is niet nodig, want als je de kippen opnieuw op adem laat komen, beginnen ze gewoon weer te leggen. Het is door de stress in de batterijkooien dat ze hun pluimen verliezen en uiteindelijk geen eieren meer produceren", aldus Eglen.

De vrouw plaatste breipatronen op haar website. Op die manier kreeg ze in twee maanden tijd 1.500 kippentruitjes toegestuurd. Of dergelijke acties binnen enkele jaren nog nodig zullen zijn, is nog maar de vraag. In 2012 worden de klassieke legbatterijen in de EU verboden. Legkippen zullen dan minimaal moeten gehuisvest worden in zogeheten verrijkte kooien, waar de dieren onder meer over een grotere oppervlakte, een zitstok en legnest beschikken.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek