Boer Leon moet naar OCMW-woning

Na overleg tussen de burgemeester, de procureur en de politie heeft het stadsbestuur van Kortrijk beslist om het landbouwersgezin Deconinck, dat na het verlies van zijn hoeve al twee jaar kampeert in de graskant, te verplichten zijn intrek te nemen in een door het OCMW ter beschikking gestelde woning.
15 september 2000  – Laatste update 4 april 2020 14:25
Na overleg tussen de burgemeester, de procureur en de politie heeft het stadsbestuur van Kortrijk beslist om het landbouwersgezin Deconinck, dat na het verlies van zijn hoeve al twee jaar kampeert in de graskant, te verplichten zijn intrek te nemen in een door het OCMW ter beschikking gestelde woning. De goederen en de dieren van het gezin worden in bewaring genomen. Vrijdagnamiddag laadden takeldiensten de goederen op.

Het stadsbestuur is er van overtuigd dat dit niet de ideale oplossing is, maar hoopt op die manier het gezin er toe aan te zetten uit te kijken naar een passende behuizing.

Op 31 augustus ging de dochter van boer Leon Deconinck in hongerstaking nadat op last van de Kortrijkse politie en het parket een lekkende dieselgenerator werd weggehaald. Daardoor kwamen de ouders en drie kinderen zonder stroom te zitten.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek