Bayer CropScience en The Greenery bundelen krachten

De Nederlandse afzetorganisatie The Greenery en Bayer CropScience, fabrikant van gewasbescherming, versterken hun reeds bestaande internationale samenwerking om onder meer pesticidenresidu's op groenten en fruit te doen dalen. Beide partijen hebben daartoe een overeenkomst ondertekend.
3 oktober 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:51

De Nederlandse afzetorganisatie The Greenery en Bayer CropScience, fabrikant van gewasbescherming, versterken hun reeds bestaande internationale samenwerking om onder meer pesticidenresidu's op groenten en fruit te doen dalen. Beide partijen hebben daartoe een overeenkomst ondertekend. 

Sinds vorig jaar proberen The Greenery en Bayer CropScience samen het aantal werkzame stoffen in pesticiden te verminderen en in te spelen op aanvullende residu-eisen van supermarktketens. Steeds meer retailers proberen zich te profileren door hun leveranciers op het vlak van gewasbescherming strengere eisen op te leggen dan de wetgever voorschrijft. Verder streven The Greenery en Bayer CropScience ernaar om op termijn bepaalde actieve stoffen niet meer te gebruiken.

Vóór de ondertekening van het samenwerkingsakkoord werkten beide partijen al samen rond meer dan dertig projecten in Centraal-Amerika, Europa, Afrika en Azië. In Europa worden gezamenlijke inspanningen geleverd rond bijvoorbeeld de teelt van Italiaanse druiven. "De overeenkomst onderlijnt ons engagement om de productie van groenten en fruit te verhogen op duurzame wijze", klinkt het bij The Greenery.

Dit internationale handelsbedrijf voor groenten en fruit is goed voor een omzet van 1,8 miljard dollar en heeft 2.500 werknemers in dienst. De klanten zijn enerzijds supermarktketens in Europa, de VS en het Verre Oosten en anderzijds voedingsbedrijven, de cateringsector en de groothandel. Bayer CropScience heeft 18.000 mensen in dienst en is actief in 120 landen.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek