Al 732.341 bomen aangeplant in Vlaanderen

Al 732.341 bomen werden aangeplant in het kader van de campagne ‘1 miljoen bomen voor Vlaanderen’. Daarom heeft de Vlaamse regering beslist om de volgende twee jaar de campagne verder te ondersteunen met een bedrag van ruim 289.000 euro.
22 oktober 2010  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:56
Lees meer over:

Al 732.341 bomen werden aangeplant in het kader van de campagne ‘1 miljoen bomen voor Vlaanderen’. Daarom heeft de Vlaamse regering beslist om de volgende twee jaar de campagne verder te ondersteunen met een bedrag van ruim 289.000 euro.  “De campagne kent succes, bereikt zowel burgers als bedrijven en zet het belang van bos voor Vlaanderen extra in de verf ”, zegt Schauvliege.

Het project is de Vlaamse spin-off van de internationale campagne ‘Plant for the planet: the Billion Tree Campaign’ en wordt uitgevoerd door de Vereniging voor Bos in Vlaanderen in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos. De Vlaamse campagne startte in 2008 met de slogan ‘Zes miljoen Vlamingen gaan voor 1 miljoen bomen’ en loopt gedurende vier jaar, met een tussentijdse evaluatie na twee jaar.

De campagne richt zich op burgers en bedrijven. Wie een boom plant, kan die registreren op de website www.1miljoenbomen.be en zo zijn boompje bijdragen aan het miljoen. Wie geen tuin heeft, maar de campagne toch wil steunen, kan een T-shirt kopen. Per verkochte T-shirt worden drie nieuwe boompjes aangeplant. Ook bedrijven kunnen deelnemen aan de actie. Enkele grote bedrijven zoals De Lijn, Ikea en Decathlon zullen dit najaar een eigen bedrijfsbos realiseren.

Het eerste luik van de campagne moest vooral de aanpak op punt stellen. “Door organisaties die je misschien niet meteen met het bos associeert, en de bedrijfswereld bij het verhaal te betrekken, bereiken we nieuwe doelgroepen en komen we tot verrassende samenwerkingen die het belang van bos voor Vlaanderen extra in de verf zetten. Meteen een goede voorbereiding voor de start van het internationaal jaar van het bos in 2011”, zegt Schauvliege.

Meer informatie: '1 miljoen bomen voor Vlaanderen'

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek