Agribex 2002 brengt boer en burger samen

Fedagrim is niet alleen de federatie die machineconstructeurs en –importeurs verenigt, het is ook de drijvende kracht achter de nationale landbouwbeurs Agribex. Van 11 tot 17 februari 2002 krijgen de Heizelpaleizen Agribex opnieuw over de vloer. Ter gelegenheid van de Algemene Vergadering van Fedagrim gaf voorzitter Cornelissen toelichting bij het event.
15 oktober 2001  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:26
Fedagrim is niet alleen de federatie die machineconstructeurs en -importeurs verenigt, het is ook de drijvende kracht achter de nationale landbouwbeurs Agribex. Van 11 tot 17 februari 2002 krijgen de Heizelpaleizen Agribex opnieuw over de vloer. Ter gelegenheid van de Algemene Vergadering van Fedagrim gaf voorzitter Cornelissen toelichting bij het event.

501 exposanten uit alle geledingen van de landbouw zullen straks hun producten en diensten tentoonstellen op een netto oppervlakte van meer dan 68.000 m². Uitgezonderd de palezien 2 en 10 betekent dit dat het hele Heizelcomplex zal ingepalmd worden. De afgelasting van de Europese melkveekampioenschappen als gevolg van de MKZ-epidemie die in het voorjaar een aantal buurlanden teisterde, is wel een streep door de rekening van de organisatoren.

Toch wilde Cornelissen de positieve nood laten doorklinken: "In onze promotiecampagne willen we de verbondenheid tussen landbouw en maatschappij benadrukken. Dit uit zich ook in het themaproject over groepshuisvesting van varkens waarvoor 13 bedrijven de handen in elkaar geslagen hebben". De slogan waarmee Agribex 2002 campagne zal voeren, is "Uw toekomst groeit bij ons. Landbouw, uw natuurlijke voedingsbodem".

Op haar beurt stak minister Neyts de beursorganisatoren een hart onder de riem. "Het regionaliseringsproces van de federale landbouwadministratie brengt de financiële ondersteuning van Agribex 2002 niet in gevaar", aldus de federale minister toegevoegd bij Buitenlandse Zaken en belast met Landbouw.

Meer informatie: Fedagrim, tel 02/262 06 00.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek