nieuws

Aandeel directe commercialisatie in zuivelsector zeer miniem

nieuws
Zuivelproducenten die rechtstreeks producten aan de consument leveren blijven een minderheid. In totaal zou het slechts om 72 miljoen liter melk gaan; tussen de 2 en 3 procent van de melkplas die ongeveer 3 miljard liter bedraagt.
14 juni 2001  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:26
Zuivelproducenten die rechtstreeks producten aan de consument leveren blijven een minderheid. In totaal zou het slechts om 72 miljoen liter melk gaan; tussen de 2 en 3 procent van de melkplas die ongeveer 3 miljard liter bedraagt.

Piet Vanthemsche, die in opdracht van de Confederatie van de zuivelindustrie de voedselveiligheid in de zuivel doorlichtte, stelde vast dat producenten die rechtstreeks commercialiseren minder gecontroleerd worden dan de producenten die hun melk aan de melkfabriek leveren.

Volgens Vanthemsche hebben de zuivelboeren die rechtstreeks hun producten commercialiseren recht op dezelfde controles als hun collega’s. Vanthemsche voert bovendien aan dat zuivel, bereid van rauwe melkproducten, risico’s inhoudt voor bepaalde consumentengroepen zoals verzwakte personen, heel jonge kinderen en vrouwen in verwachting.

“Het is geen persoonlijke vaststelling,”zegt Vanthemsche, “het is gewoon een aanbeveling van de wereldgezondheidsorganisatie. Wie verse zuivelproducten koopt, moet die informatie bij het product meekrijgen.”

Meer informatie: Piet Vanthemsche, tel 02/466 46 15

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek