21 Belgische brouwerijen samen op promotour in Canada

nieuws

Na de promotietour vorig jaar langs de oostkust van de Verenigde Staten, steken 21 Belgische brouwerijen opnieuw de Atlantische Oceaan over. Ditmaal is Canada de eindbestemming. Het doel blijft hetzelfde als vorig jaar: Belgisch bier en de rijke Belgische biercultuur op de kaart zetten.

23 mei 2024
Lees meer over:
bier-brouwen-1280

De promotour onder de naam van 'Belgian Beer Week' is een initiatief van het Ridderschap van de Roerstok der Brouwers, de afstamming van de brouwersgilde, en de sectorfederatie Belgische Brouwers. Op de agenda staan allerlei activiteiten gepland in de twee grootste steden van Canada, Toronto en Montréal. De Belgische delegatie, bestaande uit 21 Belgische brouwerijen, zullen aan de hand van deze activiteiten het unieke karakter en de verscheidenheid van Belgisch bier onder de aandacht te brengen bij de Canadezen. De promoweek eindigt op het internationaal bierfestival 'le Mondial de la Bière' in Montréal, waar alle deelnemende brouwers een Belgisch paviljoen zullen openen.

“Een unicum, want dit gebeurde nog nooit eerder”, stelt Alain De Laet van de Ridderschap van de Roerstok. “De collegialiteit onder de Belgische brouwers is dan ook groot. Alle brouwers begrijpen dat we samen het merk ‘Belgisch bier’ veel sterker kunnen neerzetten op het internationale toneel. Daarna is het ieder voor zich om eigen commerciële keuzes te maken in een poging de Canadese consument te bereiken.”

Diversiteit troef

“In tijden waar de biervolumes onder druk staan, zijn initiatieven als deze van groot belang om de diversiteit en creativiteit van onze Belgische bieren nog eens internationaal onder de aandacht te brengen”, aldus Krishan Maudgal, directeur van de sectorfederatie Belgische Brouwers. “Canada is altijd belangrijk geweest voor verschillende Belgische brouwers, maar er is zeker nog potentieel om te groeien.”

Vandaag telt België meer dan 400 brouwerijen en meer dan 1.600 verschillende biermerken. “Die diversiteit in stijl, smaak, geur en kleur neemt jaar na jaar verder toe en het verbindende karakter van bier is daarin de constante factor. Bier brengt mensen samen”, besluit De Laet. “De Belgische biercultuur is historisch verankerd in onze samenleving en dit werd in 2016 ook officieel bevestigd met de erkenning als immaterieel cultureel erfgoed door UNESCO. Ook dat is een essentieel onderdeel dat we tijdens deze week in Canada onder de aandacht willen brengen.”

Zowel grotere als kleine en middelgrote spelers nemen deel aan de promoreis voor Belgisch bier en de Belgische biercultuur. Het gaat bijvoorbeeld om Brouwerij Huyghe (Delirium Tremens) de trappistbrouwerijen van Chimay, Rochefort, Westmalle en Orval, Brouwerij Sint-Bernardus, Haacht, Brouwerij Vanhonsebrouck (Kasteelbier), Brouwerij De Halve Maan (Brugse Zot), Brouwerij Roman en Swinkels Family Brewers (Palm, Rodenbach).

Aantal Belgische bierbrouwerijen daalt voor eerst in 15 jaar
Uitgelicht
Het aantal bierbrouwerijen in België daalt voor het eerst in 15 jaar. Dat blijkt uit cijfers van Zythos, de vereniging van bierliefhebbers die het constant veranderende landsc...
15 januari 2024 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving / Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek