header.home link

WWF lanceert op 60ste verjaardag fonds voor "natuur bij ons"

29 april 2021

Voor zijn 60e verjaardag lanceert natuurorganisatie WWF samen met Be Planet een fonds dat lokale natuurprojecten wil aanmoedigen en steunen. Lokale, kleinschalige vrijwilligersorganisaties die werken rond natuurbescherming kunnen voor hun concrete projecten terecht bij dat "Fonds voor natuur bij ons". De natuurorganisatie wil zo de burgerbeweging voor natuurbescherming in ons land versterken.

Lees meer over:

"Door heel concreet te werken aan nabije natuur en een gezond leefmilieu in de eigen omgeving dragen burgers bij aan een betere wereld die we nodig hebben", klinkt het in het persbericht. Voor WWF toont de huidige pandemie aan dat de behoefte voor natuur dicht bij huis veel groter is dan we dachten, en met het fonds wil het burgers opportuniteiten bieden om die natuur in hun buurt terug te brengen.

Kleinschalige non-profitorganisaties, zoals feitelijke verenigingen, vzw’s en coöperaties, kunnen beroep doen op het fonds. Ideeën van individuele burgers komen niet in aanmerking. WWF zal verder ook burgers en verenigingen samenbrengen om "synergieën te creëren die nuttig kunnen zijn voor de projecten". Om dit te realiseren zal WWF workshops organiseren waarbij de geselecteerde projecten aan elkaar worden voorgesteld zodat ze elkaar kunnen inspireren.

Het beheer van het fonds is in handen van Be Planet, een stichting van openbaar nut met veel ervaring in het begeleiden van verenigingen in projecten rond biodiversiteit, circulaire economie, mobiliteit, energie en voedsel. Be Planet werd in 2015 opgericht door Bond Beter Leefmilieu en diens tegenhangers in Brussel en Wallonië.

Meer informatie: Fonds voor natuur bij ons

Bron: Belga / eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek