What's Cooking? aast op overname in Frankrijk
nieuwsDe Oost-Vlaamse voedingsgroep What's Cooking?, bekend van merken als Come a Casa en Studio 100-charcuterie, breidt zijn ambities uit naar Frankrijk. Dat heeft het beurgsgenoteerde bedrijf zelf bekendgemaakt. Het bedrijf wil er Sveltic kopen, dat kant-en-klaarmaaltijden produceert. What’s Cooking? zet daarmee een volgende stap in zijn nieuwe strategie om meer te investeren in de divisie van bereide gerechten.
Sveltic is onderdeel van de groep Mouquetaires, de derde grootste retailersgroep in Frankrijk. Ze zijn voornamelijk bekend voor hun Intermarché-winkels. Sveltic ligt in het noordwesten van Frankrijk, in de buurt van de stad Rennes, en zou jaarlijks 15.000 ton aan diepgevroren en gekoelde bereide maaltijden per jaar produceren. Daarmee zou er jaarlijks een omzet gerealiseerd worden van meer dan 50 miljoen euro. De bedrijfswaarde wordt geschat op 35 miljoen euro.
Volgens What’s Cooking? (vroeger beter gekend als Ter Beke) lopen er exclusieve onderhandelingen over een volledige overname en zou de deal rond kunnen zijn tegen midden 2025.
De overname kadert in de strategie om zich te concentreren op bereide gerechten. In oktober werd al de wens aangekondigd om zijn divisie hartig beleg (salami, ham, paté ...) te willen verkopen aan de Duitse investeringsgroep Aurelius. De verkoop van die afdeling, die goed was voor meer dan de helft van de totale omzet, ligt op schema, aldus What's Cooking?.

Bron: Belga