header.home link

Wetenschap uitgedokterd: Hoe groeien planten écht?

Dat kinderen groeien als kool is een eeuwenoude waarheid. Toch groeien kinderen gemiddeld 150 keer trager dan een alledaags maïsblad. Bioloog Sébastjen Schoenaers (UAntwerpen) ontrafelt het vraagstuk over hoe planten écht groeien. Hij onderzoekt de moleculen van planten om zo in de toekomst sneller en slimmer gewassen te kunnen verbouwen.

5 juni 2023  – Laatste update 5 juni 2023 21:07
Lees meer over:

Zaadjes die wij planten, groeien - onder de juiste omstandigheden - uit tot planten. In sommige gevallen worden die planten ook ons voedsel. Maar hoe groeien die planten nu écht? Die vraag bezielt bioloog Sébastjen Schoenaers van Universiteit Antwerpen. Schoenaers neemt het groeiproces van de plant onder de loop op moleculair niveau. Hij onderzoekt en bestudeert hoe en onder welke omstandigheden planten en hun cellen groeien. De onderzoeker hoopt door deze complexe materie te ontrafelen, fundamentele inzichten te vergaren over hoe wij naar planten kijken en de toepassingen die daaruit voortvloeien drastisch te zullen veranderen. Zijn studie kan ons helpen om planten in de toekomst beter en slimmer te verbouwen.

Wetenschap Uitgedokterd: Hoe verhoog je de weerbaarheid van landbouwers?
Uitgelicht
Geen sector die met meer uitdagingen wordt geconfronteerd dan de landbouw: veranderende prijzen, nieuwe wetgeving, extreme weersomstandigheden… In haar onderzoek ging Isabeau...
24 februari 2023 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek