Week van het Bos stelt biodiversiteit in de kijker

Op zondag 10 oktober start voor de 32ste keer de 'Week van het Bos' met meer dan tweehonderd activiteiten verspreid over het land.
7 oktober 2010  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:13
Lees meer over:

Op zondag 10 oktober start voor de 32ste keer de 'Week van het Bos' met meer dan tweehonderd activiteiten verspreid over het land. Met de slagzin 'In geuren en kleuren' willen het Agentschap voor Natuur en Bos, in samenwerking met de Vereniging voor Bos in Vlaanderen en tal van lokale partners de biodiversiteit in het daglicht zetten.

Het thema dit jaar omhelst biodiversiteit omdat 2010 het Internationaal jaar van de Biodiversiteit is. De term beschrijft de grote verscheidenheid aan levensvormen op aarde, die een basisvoorwaarde vormen voor een gezond leven. Door onder meer klimaatverandering, versnippering en vervuiling gaat de biodiversiteit er echter op achteruit.

Tijdens de Week van het Bos worden er drie nieuwe bosreservaten ingewijd. Het gaat om een gedeelte van het Zoerselbos in Zoersel, het Zwarte Leen in Ieper en een uitbreiding van het bosreservaat Joseph Zwaenepoel in het Zoniënwoud in Hoeilaart en Sint-Genesius-Rode. Daardoor overschrijden de 64 afgebakende bosreservaten in Vlaanderen de kaap van 3.000 hectare.

De slotapotheose van de Week van het Bos vindt dit jaar op 17 oktober plaats in het Zoniënwoud. Daar wordt een "unieke bosbelevenis" voor het hele gezin gepland.

Meer informatie: Week van het bos

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek