Website 1miljoenbomen.be registreert 709.580ste boom

In het kader van de campagne '1 miljoen bomen' zijn de voorbije twee jaar al 709.580 nieuwe bomen aangeplant. De campagne van de Vereniging voor Bos in Vlaanderen (VBV) en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) werd in 2008 gelanceerd. Bedoeling is om binnen de vier jaar zowel in Vlaanderen als in de tropen een miljoen extra bomen aan te planten.
4 augustus 2010  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:12
Lees meer over:

In het kader van de campagne '1 miljoen bomen' zijn de voorbije twee jaar al 709.580 nieuwe bomen aangeplant. De campagne van de Vereniging voor Bos in Vlaanderen (VBV) en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) werd in 2008 gelanceerd. Bedoeling is om binnen de vier jaar zowel in Vlaanderen als in de tropen een miljoen extra bomen aan te planten.  

Na twee jaar staat de teller op de website www.1miljoenbomen.be op 709.580. De overgrote meerderheid daarvan werd in Vlaanderen gerealiseerd, zo verduidelijkt Lore Provoost, projectmedewerker van de VBV. "Aangezien de campagne loopt tot 2012 en nu ongeveer halfweg is, zitten we dus mooi op schema", aldus Provoost. "We merken bovendien dat er bij de mensen nog altijd interesse bestaat voor onze campagne".

Provoost verwacht dat de teller de komende maanden dan ook zal blijven oplopen. "De grootste groei wordt verwacht van eind oktober tot maart want dat zijn de beste maanden om bomen te planten", luidt het nog. "Het enige probleem is dat gronden soms erg moeilijk te vinden zijn. We zijn dan ook nog op zoek naar grondeigenaars die geïnteresseerd zijn om bomen aan te planten.

De campagne '1 miljoen bomen' kadert in de 'The Billion Tree Campaign'. Het doel van die actie van de Verenigde Naties is om wereldwijd zeven miljard nieuwe bomen aan te planten.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek