nieuws

Voedselverspilling en agro-ecologie beroeren Brussel

nieuws
Ngo's hebben een 50-tal Brusselse supermarkten symbolisch gesloten om aandacht te vragen voor de "lokale en ecologische keuken".
18 april 2012  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:18

Tijdens de nacht van maandag op dinsdag hebben actievoerders van diverse ngo's een 50-tal Brusselse supermarkten symbolisch gesloten om aandacht te vragen voor de "lokale en ecologische keuken". Los daarvan startte Leefmilieu Brussel dinsdag met een campagne tegen voedselverspilling. Naast het sensibiliseren over de problematiek worden er ook eenvoudige tips gegeven om niet nodeloos voedsel weg te gooien.

De actievoerders spanden linten rond de toegangen van supermarkten en hingen affiches op met diverse slogans, zoals "Onze medewerkers nemen deel aan een workshop over de lokale en ecologische keuken" en "Onze managers gingen naar een cursus agro-ecologie". De landbouw raakt volgens de actievoerders steeds meer geïndustrialiseerd. "Het wordt steeds moeilijker om autonoom te zijn en boeren en boerinnen ondervinden almaar meer problemen", zegt Antoinette Brouyaux van Associations21. Ze betreurt ook dat Belgen zo weinig biologische voedingsmiddelen consumeren.

De slogan 'verspilling, da's om te janken' was niet afkomstig van de actievoerders, maar van de overheidsdienst voor milieu van het Brussels gewest. Om tegen voedselverspilling ten strijde te trekken, lanceert Leefmilieu Brussel een nieuwe communicatiecampagne over duurzame voeding. Naast affiches en brochures zijn er onder meer pannenlikkers, een kalender van seizoensproducten en recepten beschikbaar. Eén van de tips om voedselverspilling te voorkomen, is groenten en fruit niet weg te gooien als ze licht beschadigd zijn.

Meer info: Wat kan ik doen tegen voedselverspilling

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek