header.home link

VMM viert Wereldwaterdag met website vol 'wateractiviteiten'

19 maart 2021

Naar aanleiding van Wereldwaterdag op 22 maart lanceert de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) een website met tal van activiteiten rond water. “Water is misschien wel onze meest waardevolle grondstof. Dankzij vele inspanningen is de waterkwaliteit de laatste decennia sterk verbeterd. Maar het blijft belangrijk om alle zeilen bij te zetten om ons watersysteem in balans te houden en veilig en duurzaam te maken. Wereldwaterdag is de perfecte aanleiding om daar nog eens de aandacht op te vestigen”, zegt Katrien Smet, woordvoerder van VMM.

Lees meer over:
nattenatuur-water-wijmeers-sigmaplan

Al vele jaren wordt rond de periode van Wereldwaterdag door tal van organisaties een waaier aan watergerelateerde activiteiten georganiseerd. Om als deze initiatieven te bundelen en te ondersteunen, ontwikkelde de VMM de website www.waterdagen.be . “Het is voor de eerste keer dat in Vlaanderen de initiatieven worden samengebracht onder een gemeenschappelijke noemer”, vertelt Smet.

We willen met onze Waterdagen het belang van water voor de samenleving benadrukken

Katrien Smet - Woordvoerder VMM

Het gaat om bijna 40 activiteiten rond waterbeheer, waterkwaliteit en beleving: van fietstochten en wandelingen, over een ottertentoonstelling tot educatieve video’s om thuis te bekijken. Centraal in alle activiteiten staat de meerwaarde van de waterlopen voor alle gebruikers. “Iedereen speelt een rol in dit verhaal”, klinkt het. “Want water is van iedereen, voor iedereen. We willen graag dat mensen fier zijn op hun rivieren en er extra zorg voor dragen. We willen met onze Waterdagen het belang van water voor de samenleving benadrukken”

Deelnemende partners zijn onder andere De Vlaamse Waterweg, De Vlaamse Landmaatschappij, Agentschap Natuur en Bos, De Watergroep, Vlakwa, Vlario, Join for Water, Natuurpunt, IFlux, provincies Antwerpen en Limburg, Ovam, stad Genk, Departement Landbouw en Visserij, de Universiteit Antwerp, het Proefstation voor de Groenteteelt, Centrum voor Agrarische Geschiedenis en de gemeente Kortenberg.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek