header.home link

Vlees en boter beveiligd in Engelse supermarkten

24 november 2022

De Engelse supermarktketen Tesco voert zijn veiligheidsmaatregelen verder op. In een poging om het gestegen aantal winkeldiefstallen tegen te gaan, brengt het nu ook beveiliging aan op etenswaar. Waar vroeger alleen de sterke drank op slot ging, zijn nu ook bepaalde vleeswaren voorzien van beveilingingstags. In Vlaanderen lijkt er van toenemende diefstal – als gevolg van verminderde bestedingskracht – nog geen sprake.  

Lees meer over:
Tesco UK

De toenemende kosten voor levensonderhoud hebben het aantal gevallen van diefstal in Engelse supermarkten flink doen stijgen. Dat vertelt onder andere John Allan, voorzitter van de Engelse supermarktketen Tesco, aan Times Radio. “Mensen hebben letterlijk geen geld over en zijn wanhopig. Dat drijft hen tot wanhopige daden.”

The Office for National Statistics, het nationaal statistiekbureau, spreekt van een stijging van winkeldiefstallen met 18 procent sinds deze zomer. Omdat het oproepen van de politie bij winkeldiefstal een tijdrovende en omslachtige zaak is, heeft Tesco besloten de eigen veiligheid op te krikken. Dat doet het door extra beveiliging in te schakelen in vestigingen die het meest getroffen worden door winkeldiefstal.

Vlees, boter en poeder op slot

Daarnaast brengt het ook veiligheidstags aan op meer producten. Waar vroeger alleen zaken als sterke drank van een tag voorzien waren, die aan de kassa door een winkelbediende werd losgemaakt, hangen nu tags op meerdere producten. Op websites en op social media circuleren foto’s van stukken geroosterd vlees die beveiligd zijn en ook pakken boter en brikken melk.

Alhoewel ook in Vlaanderen de prijs van het levensonderhoud sterk is gestegen, zijn in de supermarkten nog geen extra meldingen van winkeldiefstal. Dat vertelt Luc Ardies van Buurtsuper.be, de belangenvertegenwoordiging van zelfstandige supermarkten in Vlaanderen. “Voorlopig hebben we nog geen gelijkaardige klachten. Ik kan me voorstellen dat in het VK de consequenties van energie- of andere crisissen nog een veel grotere impact hebben op dit soort fenomenen dan in België of Nederland.”

Uitgelicht
De inflatie is in september opnieuw verder toegenomen tot 11,3 procent op jaarbasis. Het gaat om het hoogste niveau sinds 1975. Melk en boter zijn een kwart duurder ten opzich...
29 september 2022 Lees meer

Bron: Times Radio / The Sun / Daily Mail / eigen berichtgeving

Beeld: The Sun / Daily Mail

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek