Vlaams Huis van de Voeding opent de deuren
nieuwsIn Roeselare heeft het Vlaams Huis van de Voeding, Miummm, officieel zijn deuren geopend. Miummm is een doe- en belevingscentrum dat alle schakels van de voedingsketen op een speelse en interactieve manier belicht. De ontwikkeling van het centrum past binnen het EFRO-project, ‘Thought4Food’, dat de agrovoedingssector in Vlaanderen wil versterken en de algemene kennis over voeding wil verbeteren.
In het Vlaams Huis van de Voeding komen bezoekers alles te weten over voeding. Het centrum belicht alle schakels van de keten, van de moderne landbouwer tot de veiling en het verwerkingsbedrijf. Ook de recentste innovaties van bedrijven en onderzoeksinstellingen komen aan bod, in de Innovation Food Box.
Maar daar blijft het niet bij. “Net als de voedingssector, zal ook het Huis dynamisch zijn”, stelt Liederik Cordonni van Thought4Food in de Krant van West-Vlaanderen. “Behalve voedingsverwerkende bedrijven, willen we de agrosector, distributiebedrijven, machinebouwers en logistieke partners aantrekken als partners. Verder willen we een mini-Miummm uitbouwen waarin -12-jarigen onder meer het belang van gezonde voeding leren en een smaakacademie oprichten.
“West-Vlaanderen is een erg belangrijke regio voor de voedingssector”, stelt Cordonni nog. “De regio profileert zich als het ware als de moestuin van Europa, en dat willen we met het Huis extra in de verf zetten.”
Het Vlaams Huis van de Voeding vzw staat in voor de dagelijkse werking van Miummm. Zij wordt daarin gesteund door een raad van bestuur, waarin vertegenwoordigers van Stad Roeselare zetelen, evenals de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen, de federatie van de voedingsindustrie FEVIA, REO Veiling en de Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen (KATHO). Pinguin Lutosa Food Group treedt op als hoofsponsor.
Meer info: Vlaams Huis van de Voeding
Bron: Krant van West-Vlaanderen/eigen verslaggeving