VIDEO: “De stikstofplannen moeten opnieuw naar de tekentafel”

300 tractoren trokken vrijdag naar Antwerpen om hun onvrede te uiten over het huidig stikstofbeleid. Ze vinden dat de landbouw te hard wordt aangepakt en dat ze ongelijk behandeld worden met de industrie. VILT sprokkelde reacties bij de deelnemende boeren. "Deze plannen moeten terug naar de tekentafel", klonk het duidelijk.

20 augustus 2023  – Laatst bijgewerkt om 20 augustus 2023 23:32
Lees meer over:
tractor protest

“We zitten allemaal in hetzelfde bad maar toch is er een manifeste ongelijke behandeling”, duidt jurist Stijn Verbist op de demonstratie. De actievoerders klagen er zowel de ongelijke behandeling aan tussen landbouw en industrie, als de foutieve cijfers die de Vlaamse regering zou gebruiken over de stikstofuitstoot.

De boeren op de demonstratie zijn van mening dat het huidig PAS-voorstel terug naar de tekentafel moet. “Met het decreet dat eraan zit te komen is het eigenlijk onmogelijk om te hervergunnen”, laat melkveehouder Guy Laurijssen weten.  

Ook rundveehouder Jan Wellens zakte af naar Antwerpen om zijn stem te laten horen en ongenoegen te uiten. “Ik weet niet wat de toekomst zal brengen, momenteel zitten we gewoon vast’, zegt Wellens. “Binnenkort studeert mijn dochter af aan de landbouwschool en zou ze in het bedrijf willen stappen. Maar tot op vandaag stimuleer ik dit niet want ik ben niet zeker van haar toekomst.”

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek