Verliest boer grond wegens hetze rond motorcross?

De landbouwers in Zelzate kunnen een aanvraag indienen om een lap grond langs de N49 gratis te gebruiken. Tot hiertoe bewerkte Geert Buysse die grond, maar naar eigen zeggen dreigt hij het slachtoffer te worden van een politieke afrekening.
9 juli 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

De landbouwers in Zelzate kunnen een aanvraag indienen om een lap landbouwgrond van drie hectare langs de N49 gratis te gebruiken. De grond in kwestie is eigendom van de gemeente, maar wordt sinds jaar en dag kosteloos ter beschikking gesteld van landbouwer Geert Buysse. Volgens de boer is hij het slachtoffer van een politieke afrekening.

"Ik mocht deze akkers jaar na jaar gratis gebruiken omdat de gemeente ze mij niet wilde verhuren. Dan zou ik immers pachter worden en lagen beide partijen voor minimum negen jaar vast", legt Geert Buysse uit in Het Nieuwsblad. Maar blijkbaar heeft een andere boer gevraagd of ook hij deze grond gratis kan gebruiken. Zo belandde het dossier op de agenda van de gemeenteraad.

Die besliste vervolgens dat landbouwers zich voor het gebruik van de drie hectare kandidaat kunnen stellen. Het college zal de percelen toewijzen op basis van enkele criteria of bij lottrekking. Buysse, die de percelen destijds van een woestenij heeft omgevormd tot vruchtbare landbouwgrond waar momenteel worteltjes groeien, voelt zich gepakt.

"Na lang aadringen door enkele schepenen, heb ik de grond vorig jaar vrijgegeven voor de organisatie van een motorcross. Maar ik kon er niet mee lachen toen bleek dat men mijn akker met een kraan te lijf ging om er putten en bulten te maken. Daarom wou ik dit jaar niet meer meewerken aan de organisatie van de cross. Ik ben er zeker van dat dit de reden is waarom sommige politici mij hier weg willen. Noem het maar een afrekening", besluit Buysse.

Bron: Het Nieuwsblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek