Varkenshouder schaalt eigen bierproductie op
nieuwsBrasvar, een varkenshouderij in Deinze, staat al jaren gekend om zijn duurzaam en ecologisch gekweekt Vlaams varkensvlees. Maar varkenshouders Angelique Dobbels en Kristof Verschelde zijn wel van meer markten thuis. Ze brachten al een Brasvar-broodje uit en nu willen ze ook hun Brasvar Bier delen met de wereld.
Van varkenshouder naar bierbrouwer, het is maar een kleine stap voor Angelique Dobbels en Kristof Verschelde. “Op beurzen, netwerkevenementen en demonstraties merkten we dat een artisanaal gebrouwen bier van hoge gisting de perfecte begeleider is van onze vleeswaren”, vertelt Angelique. “Zo is het idee van een eigen bier ontstaan. Het Brasvar Bier heeft een mooie harmonie van gerst en tarwemout wat voor een volmondig en moutig karakter zorgt.” Naast een eigen bier lanceerden ze vorig jaar ook al het Brasvar-broodje, in samenwerking met een lokale bakker.
Tot nu toe was de amberkleurige tripel enkel voor een select publiek beschikbaar, maar samen met de bierfirma Let It Beer willen Angelique en Kristof hun Brasvar Bier tot bij het grote publiek brengen. “We zijn gestart met drie gearomatiseerde Libidus-bieren en begin 2020 ontwikkelden we de glutenvrije Coucou Pilsner en Coucou Kriek Royal”, zegt Geert De Paepe, zaakvoerder van Let It Beer. “Met het Brasvar Bier breiden we ons gamma nu uit met een ambachtelijke tripel.” Voor de gelegenheid werd de tripel in een nieuw jasje gestoken. “Straks vind je het overal in België.”

Veldwerk|werkveld - Brasvar
VILT TeeVeeBron: Het Laatste Nieuws
Beeld: Facebookpagina Brasvar - Pieter D'Hoop photography