nieuws

UGent en Vandemoortele gaan op zoek naar gezonde vetten

nieuws
Het nieuwe 'Vandemoortele Centre Lipid Science and Technology' aan de UGent mikt op de ontwikkeling van 'gezonde vetten'.
12 april 2012  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:18

Aan de UGent is woensdag het 'Vandemoortele Centre Lipid Science and Technology' geopend, een samenwerking tussen het voedingsbedrijf en het universitair laboratorium voor Levensmiddelentechnologie. Het expertisecentrum zal zich toespitsen op het onderzoek naar de ontwikkeling van 'gezonde vetten' die functionele eigenschappen zoals smaak en textuur behouden, zegt de Gentse universiteit.

Het gaat om een samenwerking met het bedrijfsleven waarbij beide partners zorgen voor infrastructuur, apparatuur en expertise, aldus de UGent. "Sedert eind jaren '90 bouwt het Laboratorium voor Levensmiddelentechnologie en -proceskunde onder leiding van professor Koen Dewettinck een ruime expertise op met betrekking tot het microstructureel gedrag van levensmiddelen."

De groep Vandemoortele, een belangrijke industriële speler op het vlak van diepvriesbakkerijproducten, margarines en vetten, is vooral bekend als producent van mayonaise en olie.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek