Start-up die thee maakt uit bloemenstroken wint Social Impact Award

Een start-up die thee maakt van bloemen en kruiden uit akkerranden heeft de Social Impact Award van Cera en Start it @KBC gewonnen. Met deze award willen ze startende ondernemers belonen die sociale ateliers betrekken bij hun bedrijfsidee en zo meewerken aan een inclusievere samenleving. (on)kruid, de winnende start-up, mag rekenen op een financieel duwtje van 5.000 euro van Cera en een jaar coaching en ondersteuning van Start it @KBC.

21 februari 2024  – Laatst bijgewerkt om 21 februari 2024 10:52
Lees meer over:
social impact award winnaars

(on)kruid is een initiatief van Brecht Herteleer, Torsen Martens en Antony Denayer. Het idee voor hun start-up ontstond een drietal jaar geleden toen Brecht startte met het inzaaien van bloemen en kruiden op het melkveebedrijf van zijn ouders. De ingezaaide bloemen en kruiden zijn niet alleen mooi en goed voor fauna en flora, maar bleken ook ideaal om te oogsten en te drogen om zo tot lekker thee te komen. Al gauw kwam het idee om deze (on)kruidenthee als product in de markt te zetten.

onkruid thee uit bloemenranden

De start-up streeft een win-win na op vele vlakken. Boeren die bloemen en kruiden inzaaien op hun akkers zorgen voor meer biodiversiteit en door ze te oogsten, krijgen ze een extra inkomen. Het verpakken van de kruiden en bloemen tot thee gebeurt door sociale ateliers die hun mensen op die manier zinvol werk aanbieden en het eindresultaat is een lekker en duurzaam product. “Hiermee zorgt (on)kruid dus voor een win-win-win voor boer, natuur en sociaal atelier”, aldus Cera en Start it @ KBC.

Het was een publieksjury die de winnaar koos uit drie laureaten die eerder waren geselecteerd door een jury. De tweede plaats werd in de wacht gesleept door Inge Gypens met haar idee om steden en dorpen op te fleuren met geveltuintjes. Op de derde plaats eindigde Jurgen De Wever met zijn project Akers. Dit wil eikels herwaarderen en herintroduceren in de voedselketen.

Thee uit bloemenstroken: start-up genomineerd voor 'Social Impact Award'
Uitgelicht
'(On)kruid' maakt thee van kruiden uit bloemenstroken aan boerenakkers. Hiermee wil de start-up de biodiversiteit in Vlaanderen opkrikken en de boeren een aanvullend inkomen b...
12 januari 2024 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek