PS-ministers handhaven verzet tegen ggo-populieren

Federaal minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) en federaal minister van Leefmilieu Paul Magnette (PS) hebben de Raad van State gemeld dat ze niet over nieuwe elementen beschikken om hun verzet tegen veldproeven met genetisch gewijzigde populieren te staken. Dat staat te lezen in La Libre Belgique. Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) wil dergelijke populieren telen om op een efficiënte manier bio-ethanol van de tweede generatie te kunnen produceren.
28 januari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

Federaal minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) en federaal minister van Leefmilieu Paul Magnette (PS) hebben de Raad van State gemeld dat ze niet over nieuwe elementen beschikken om hun verzet tegen veldproeven met genetisch gewijzigde populieren te staken. Dat staat te lezen in La Libre Belgique.

Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) wil op een veld van het Gentse Technologiepark populieren telen om bio-ethanol van de tweede generatie te produceren. Die populieren hebben een gewijzigde houtsamenstelling en zouden daardoor tot 60 procent meer brandstof opleveren.

De vraag voor de veldproef werd vorig jaar al geweigerd door de federale PS-ministers Magnette en Onkelinx. Vlaams minister van Innovatie en Wetenschapsbeleid Patricia Ceysens (Open Vld), die wel te vinden is voor het VIB-project, trok naar de Raad van State. Die besliste eind december de beslissing van de federale ministers te schorsen.

"We hebben nog een maand de tijd om de Raad van State onze motieven over te maken", luidt het bij de woordvoerster van Onkelinx. "Indien de weigering zou geannuleerd worden, moet het VIB een nieuwe aanvraag indienen".

Meer informatie: ggo-populieren

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek