Poolse vleesverwerkers nemen het niet nauw met regels
nieuwsDe Poolse voedselinspectie screende 108 vleesverwerkers en stelde heel wat inbreuken vast zoals het overmatig toevoegen van water aan vlees en het ontbreken van duidelijke informatie omtrent het gebruik van separatorvlees. Meer dan een derde van de rode vleesproducten in Polen blijkt niet correct geëtiketteerd.
Van de 375 vleesproducten waarvan het etiket gecontroleerd werd, bleek 34,8 procent fout gelabeld door onjuiste beschrijvingen van het product of vervaldata die langer waren dan toegestaan. Ongeveer 18 procent van de producten bleek niet in overeenstemming met de inhoud die op het etiket werd aangegeven. Dat is een stijging met 6 tot 13 procent in vergelijking met voorgaande controles.
De Poolse voedingsindustrie reageert met de mededeling dat er gewerkt wordt aan een coherent controlesysteem in de vleesverwerkende industrie. "Bedrijven die er een gewoonte van maken om consumenten te bedriegen, moeten uit de sector verdwijnen", klinkt het nog.
Bron: Agra Europe