nieuws

Pasteibakker Roger Van Damme is Chef van het Jaar

nieuws
Bij de voorstelling van de restaurantgids GaultMillau België-Luxemburg 2010 vielen aan de top weinig spectaculaire verschuivingen te noteren. De grootste verrassing is de benoeming van Roger Van Damme tot Chef van het Jaar. De man is patissier van opleiding en baat in de Kruidtuin van Antwerpen een lunchrestaurant uit.
27 oktober 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:09
Lees meer over:

Bij de voorstelling van de restaurantgids GaultMillau België-Luxemburg 2010 vielen aan de top weinig spectaculaire verschuivingen te noteren. De grootste verrassing is de benoeming van Roger Van Damme tot Chef van het Jaar. De man is patissier van opleiding en baat in de Kruidtuin van Antwerpen een lunchrestaurant uit.

Voor de zevende keer op rij haalt Peter Goossens van het Hof van Cleve in Kruishoutem de hoogste score in de GaultMillau: 19,5 op 20. Hij wordt nog altijd op de hielen gezeten door de Brusselse restaurants Comme chez soi en Sea Grill, die goed zijn voor 19 op 20. De nieuwe Chef van het Jaar voegt zich bij het selecte clubje dat 18 op 20 scoort. In totaal krijgen tien restaurants die score toebedeeld.

Roger Van Damme kiezen als Chef van het Jaar ligt niet voor de hand. Of GaultMillau een steen in de kikkerpoel wilde gooien? "Onze keuze was vanzelfsprekend", antwoordt hoofdredacteur Philippe Limbourg in De Morgen. "Van Damme beheerst perfect de huidige tendensen van de gastronomie: hij tilt onberispelijk bereide topproducten hier en daar op door modernere toetsen, inclusief zogenaamde moleculaire reliëfs".

Opmerkelijk is dat Van Dammes zaak niet open is in het weekend en dat hij in de week enkel 's middags kookt. "Ik ben vijftien jaar bezig en heb mijn stijl gevonden. Waarom zou ik veranderen? U bent 's avonds toch ook graag thuis", reageert hij lakoniek. 

Bron: De Morgen

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek