header.home link

Opnieuw ledenrecord voor Natuurpunt in 2021

19 november 2021

Het ledenaantal van Natuurpunt blijft sterk groeien. Waar de natuurorganisatie in 2016 de magische kaap van 100.000 leden bereikte, staat de teller vandaag op bijna 130.000 leden. “Naast de erkenning voor het werk van onze vereniging weerspiegelt deze trend een maatschappelijke bewustwording voor meer en betere natuur die almaar toeneemt”, stelt Natuurpunt.

Lees meer over:

Met in totaal 129.708 leden is het ledenaantal van de natuurvereniging opnieuw met vijf procent gestegen op één jaar tijd. Op vijf jaar tijd gaat het om een stijging van 27 procent. Kijken we 20 jaar terug, dan is de stijging zeker spectaculair: een toename van het ledenaantal van maar liefst 275 procent.

grafiek ledenaantallen Natuurpunt

“Steeds meer Vlamingen vinden zich terug in één of meerdere thema’s, zoals natuurbeleving, natuurstudie of natuurbeleid”, meent Natuurpunt. Volgens de organisatie toont dit nieuwe ledenrecord aan dat er een duidelijk draagvlak is voor meer en betere natuur in Vlaanderen.

“Bij politiek moeilijke beslissingen terzake kunnen beleidsmakers zich dan ook gesteund voelen door steeds meer Vlamingen. Dat is geen overbodige luxe in tijden dat de uitdagingen inzake biodiversiteit, klimaat en gerelateerde milieudrukken groter zijn dan ooit tevoren”, zo reageert Natuurpunt.

Bron: Natuurpunt

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek