header.home link

Ook Wallonië springt op kar van plantaardige burgers

15 maart 2022

Plantaardige ingrediëntenproducent COSUCRA en vleesproducent Vlevia bundelen hun krachten en richten samen een nieuw bedrijf op: Go4Plant. “Wallonië heeft een gunstig klimaat en de knowhow om een lokale landbouwketen voor plantaardige eiwitten op te richten”, vertelt de CEO Eric Bosly.

Lees meer over:

De vraag naar plantaardige en lokale voeding nemen toe en dat hebben ze aan de andere kant van de taalgrens goed begrepen. “We beschikken in Wallonië over de nodige kennis en ingrediënten om te voldoen aan die vraag”, aldus Eric Bosly, CEO van GO4Plant en COSUCRA.

Het opzet is simpel: plantaardige eiwitten van lokale teelt produceren. Go4Plant focust zich daarbij op erwteneiwit en koolzaad. Met dit initiatief steunt de joint venture de lokale economie en verlaagt hij zijn milieu-impact.

In een volgende fase, richting 2026, wil Go4Pant 5 miljoen euro investeren en een vijftigtal banen creëren, waaronder 20 rechtstreekse banen. Het bedrijf brengt zijn plantaardige producten, waaronder burgies en nuggies, op de markt onder de naam YOUPEA.

Van veld tot vork

Go4Plant brengt lokale landbouwers en Belgische verwerkingsbedrijven samen. Het bedrijf werd vorig jaar opgericht door COSUCRA en Vlevia en is het resultaat van een publieke en private partnership, waaronder het Waalse innovatiepool Wagralim, het investeringsfonds Sogepa en SRIW, de investeringsmaatschappij van het Waalse Gewest. 

Bron: Fevia

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek