header.home link

Nieuwste visserijschip Jasmine schenkt eerste opbrengst aan goed doel

14 juni 2021

De Z.483 Jasmine, de nieuwste aanwinst voor de Vlaamse visserijvloot, bracht tijdens haar eerste vaart 40 kilogram zeetong aan wal, die geveild werd voor maar liefst 10.516,30 euro. Dat bedrag schenkt reder Dany Vlietinck integraal aan Kom op tegen Kanker.

Lees meer over:
visserij-veiling-vis-1250

De verkoop van de vers aangevoerde vis vond vorige vrijdag plaats in de Zeebrugse vestiging van de Vlaamse visveiling. Eerder die week had eigenaar Dany Vlietinck van Rederij Nathalie aangekondigd dat de opbrengst van de eerste verkoop naar Kom op tegen Kanker zou gaan. “Dit wekte de interesse van heel wat kandidaat-kopers”, vertelt Emiel Brouckaert, directeur van de Redercentrale. “Ze boden hoge bedragen voor de zeetong, de belangrijkste vissoort voor de Belgische visserij.”

Er werd vier keer tien kilogram aangeboden waarop handelaars en promotors van visproducten konden bieden. De hoogste bedragen kwamen van Chef’s Secret uit Zeebrugge (2999,90 euro), Adri & Zoon uit het Nederlandse Yerseke (2508,40 euro), Visgroothandel De Smet uit het Nederlandse Breskens (2507,90 euro) en Promovis uit Nieuwpoort (2500,10 euro).

“De medewerkers van Kom op tegen Kanker hebben de reder, vissers, kopers en alle anderen die hebben meegewerkt heel erg bedankt en ook de Rederscentrale is fier op dit initiatief in de visserijsector”, aldus Brouckaert.

Eind mei werd het gloednieuwe visserijschip Jasmine gedoopt in de haven van Zeebrugge. Het was maar liefst 20 jaar geleden dat een nieuw schip in gebruik werd genomen. Het vaartuig is op veel vlakken een verbetering ten opzichte van zijn voorgangers, met aandacht voor de veiligheid en het comfort van de bemanning, extra investeringen in energie-efficiëntie en een kleinere impact op de visbestanden en de natuur.

Uitgelicht

Voor het eerst in 20 jaar nieuw visserijschip gedoopt

nieuws
De 483 Jasmine is dit weekend in de haven van Zeebrugge te water gelaten, in het bijzijn van Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits (CD&V). Een historisch moment, want het is maar...
31 mei 2021 Lees meer

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek