Nieuwe test onderscheidt biologische van andere eieren

Het Nederlands onderzoekscentrum RIKILT heeft een test ontwikkeld waarmee biologische eieren onderscheiden kunnen worden van andere.
27 juni 2011  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:15
Lees meer over:

Het Nederlands onderzoekscentrum RIKILT heeft een test ontwikkeld waarmee biologische eieren onderscheiden kunnen worden van andere. De bedoeling is fraude met biologische eieren in de winkel tegen te gaan. Volgens Wageningen Universiteit tonen controle-organisaties in binnen- en buitenland interesse voor de test.

Voor de klant in de winkel ziet een biologisch ei er hetzelfde uit als een ei uit de legbatterij, maar het levert de winkelier wel zeven eurocent meer op, schrijft Wageningen UR in zijn blad Wageningenworld.

Om fraude tegen te gaan ontwikkelde RIKILT, een onderdeel van Wageningen UR, een test waarmee biologische eieren te onderscheiden zijn van andere. Biologische leghennen krijgen ander voeder dan pluimvee in de conventionele houderij. Dit voeder, dat zonder kunstmest is geteeld, zorgt er voor dat het biologische ei anders van samenstelling is. Metingen kunnen dat uitwijzen.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek