nieuws
Nieuw eco-restaurant opent deuren in Antwerpen
nieuwsHet Antwerpse horecalandschap is eind deze week een telg rijker. Op de hoek van het Koningin Astridplein en de Carnotstraat opent deze week de eerste Belgische vestiging van Danku, een ecologisch restaurant. Ongeveer gelijktijdig met Antwerpen worden ook vestigingen geopend in New York (VS) en Sao Paolo (Brazilië). In de Danku-restaurants kunnen de mensen terecht voor 'Fast Casual' food, een formule die het midden houdt tussen fast food en het klassieke dineren.
9 april 2008
Het Antwerpse horecalandschap is eind deze week een telg rijker. Op de hoek van het Koningin Astridplein en de Carnotstraat opent deze week de eerste Belgische vestiging van Danku, een ecologisch restaurant. Ongeveer gelijktijdig met Antwerpen worden ook vestigingen geopend in New York (VS) en Sao Paolo (Brazilië). Wanneer het restaurant precies de deuren opent, wil Bruno Van Hoeck, een van de initiatiefnemers achter de nieuwe restaurantketen, niet kwijt.
In de Danku-restaurants kunnen de mensen terecht voor 'Fast Casual' food, een formule die het midden houdt tussen fast food en het klassieke dineren. De keuken wordt omschreven als Hollands-Indonesisch. Het eten dat gebruikt wordt in de keuken wordt volledig ecologisch verantwoord geproduceerd. Ook het restaurant wordt helemaal uitgerust met milieuvriendelijke, biologisch-afbreekbare materialen.(KS)
Bron: Belga