Nederlandse boeren plannen "grootste demo aller tijden" op 11 maart

De Nederlandse boeren van de Farmers Defence Force (FDF) houden op zaterdag 11 maart "de grootste demo aller tijden" op de Koekamp in Den Haag. Dat zegt Mark van den Oever, voorzitter van de actiegroep. De organisatoren hopen op de aanwezigheid van meer dan 100.000 mensen en meer dan 5.000 tractors die naar Den Haag rijden.

8 februari 2023  – Laatst bijgewerkt om 8 februari 2023 20:38
Lees meer over:
stikstofprotestNederlandVlaamseboeren23

De boeren protesteren onder meer tegen het stikstofbeleid en gedwongen uitkoop van boeren, maar FDF wil da het meer wordt dan alleen een landbouwdemonstratie. “Deze keer zullen niet alleen boerenstandpunten aan bod komen, maar wel alle standpunten en problemen die momenteel spelen in onze maatschappij", zegt de FDF-voorzitter nog.

"Van de toeslagenaffaire tot de gascrisis, tot de verzakte huizen in Groningen, tot de waterschade in Limburg. Mensen krijgen hierover bij ons op het podium een stem. Het wordt een vol programma en wij hopen daarmee aan heel Nederland te laten zien dat er echt een ander beleid moet komen”, klinkt het.

De datum van 11 maart is niet toevallig gekozen. "Net voor de provinciale verkiezingen gaan we onze slag slaan", zei Van den Oever eind vorig jaar al. Die verkiezingen worden op 15 maart gehouden.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek