Meer houtduiven bij tuinvogeltelling Natuurpunt

Uit de eerste voorlopige resultaten van de tuinvogeltelling die Natuurpunt begin deze maand organiseerde, blijkt dat houtduiven en kauwen erg talrijk zijn.
25 februari 2010  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:11
Lees meer over:

Uit de eerste voorlopige resultaten van de tuinvogeltelling die Natuurpunt begin deze maand organiseerde, blijkt dat houtduiven en kauwen erg talrijk zijn. De huismus blijft evenwel de top tien aanvoeren en hun aantal neemt lichtjes toe. Natuurpunt reageerde eerder deze week nog verontwaardigd op de aankondiging van Boerenbond om dit weekend de bejaging op houtduiven op te drijven.

Bij de tuinvogeltelling liepen er in totaal gegevens binnen van 5.121 gezinnen en die zagen gemiddeld 40 vogels van 11 verschillende soorten. Grotere soorten zoals houtduif en kauw zitten in de lift. Zo werd de kauw opgemerkt in één op drie van de tuinen, terwijl dat in 2004 nog maar in één tuin op zes was.

Het koude winterweer leidde ook tot een toename van kramsvogels, een lijstersoort die uit het hoge noorden afgezakt komt. De zwartkop, een kleine insecteneter werd ook vaker dan voorgaande jaren werd genoteerd.

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek