Meer dan 200 bedrijven met bosbeheerlabel PEFC

Er zijn nu al meer dan 200 Belgische hout- of papierverwerkende bedrijven met een PEFC-certificaat. Dat internationaal erkende label garandeert dat het hout of papier afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen, zo meldt PEFC Belgium in een communiqué. Het grote aantal bedrijven dat inmiddels een dergelijk label behaalde, bewijst dat steeds meer ondernemingen rekening houden met een milieuvriendelijke en gecontroleerde herkomst van deze producten, zegt PEFC Belgium.
11 februari 2009  – Laatste update 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

Er zijn nu al meer dan 200 Belgische hout- of papierverwerkende bedrijven met een PEFC-certificaat. Dat internationaal erkende label garandeert dat het hout of papier afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen, zo meldt PEFC Belgium in een communiqué.

Het grote aantal bedrijven dat inmiddels een dergelijk label behaalde, bewijst dat steeds meer ondernemingen rekening houden met een milieuvriendelijke en gecontroleerde herkomst van deze producten, zegt PEFC Belgium. "Midden 2008 werd het 150ste bedrijf in de bloemetjes gezet en amper een half jaar later hebben we de kaap van de 200 al overschreden. Dit betekent dus een stijging van ruim 33 procent in één semester. Vooral de papier-/grafische sector was het laatste jaar in opmars en vertegenwoordigt nu al 30 procent".

Het PEFC-programma (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) is een wereldwijd boscertificatiesysteem. Om de houtstromen te kunnen volgen van het bos tot bij de consument, kunnen bedrijven een controleketencertificaat behalen. Een onafhankelijke certificatie-instelling ziet strikt toe op de naleving van de PEFC-criteria tijdens de volledige keten van het hout.

Deze controle van de houtstroom geeft de consument de garantie dat het hout of hethoutproduct dat hij of zij koopt afkomstig is van duurzaam beheerde bossen, aldus nog PEFC Belgium, dat de consumenten oproept om uit te kijken naar producten met een PEFC-label. Wereldwijd bestaan er verschillende boscertificatiesystemen.

Naast PEFC is er zo ook het keurmerk FSC. Beiden hebben dezelfde doelstelling, namelijk verantwoord bosbeheer dat rekening houdt met het milieu, de sociale rechten van lokale gemeenschappen en bosarbeiders en de economische leefbaarheid.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek