header.home link

Landbouwfamilies uit Westhoek keren landbouwbeleid de rug toe

Landbouwers uit de Westhoek hebben een vervolgactie opgezet om het Vlaamse landbouwbeleid aan te klagen. Na de actie met ‘Boerenkerkhoven’ circuleert er nu een filmpje op Facebook met beelden van anonieme rouwende landbouwgezinnen. Met de rug naar de camera houden ze kruisen in de lucht.

30 november 2022  – Laatste update 1 december 2022 6:13
Lees meer over:
Boerenhart Vlaanderen protest kruisen

De groep jonge boeren kwam een paar weken geleden voor het eerst in actie. Op verschillende invalswegen in de Westhoek plaatsten ze toen kruisen, een symbolisch boerenkerkhof. “Want dat is waar het Vlaamse beleid voor zorgt”, zo stelde de groep die zich intussen verenigd heeft onder de naam ‘Boerenhart Vlaanderen’. Ze hekelden de plannen voor het nieuwe mestactieplan, maar ook het gebrek aan rechtszekerheid. Dat gaat volgens hen ten koste van het mentaal welzijn van de landbouwers.

De boeren, die anoniem wensen te blijven om aan te tonen dat het protest van alle boeren komt, hadden toen al aangekondigd dat er mogelijk ook verdere acties zouden komen. "Als het landbouwbeleid zo verder gaat, staan wij niet in voor de gevolgen. Wij voeren actie als front, iedereen samen."

Twee weken later is er een nieuwe ‘stille’ protestactie. In een video die circuleert op Facebook, zijn beelden te zien van rouwende landbouwgezinnen die met de rug naar de camera gekeerd, kruisen in de lucht houden. De boodschappen die daarbij verspreid worden, laten niet veel aan de verbeelding over: “Wij keren dit Vlaamse landbouwbeleid de rug toe!”, “Met hart en ziel voor onze stiel!” of “Zonder boeren in dit land, geen boodschappen in de mand!”.

Boerenkerkhoven in Westhoek symboliseren wanhoop bij landbouwers over beleid
Uitgelicht
Een groep jonge boeren uit de Westhoek heeft op verschillende invalswegen in de regio boerenkerkhoven geplaatst. De groep, die anoniem wenst te blijven, wil zo actievoeren teg...
17 november 2022 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek