Landbouwer moet gerooide haag opnieuw aanplanten

Een landbouwer moet in Herk-de-Stad tegen half maart een haag van 150 meter opnieuw aanplanten op de plaats waar hij er vorige zaterdag zonder vergunning eentje heeft gekapt. De lokale natuurvereniging reageert verheugd.
26 februari 2009  – Laatste update 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

Een landbouwer moet in Herk-de-Stad tegen half maart een haag van 150 meter opnieuw aanplanten op de plaats waar hij er vorige zaterdag zonder vergunning eentje heeft gekapt. De gerooide haag stond in een zone die op het gewestplan ingekleurd is als landbouwgebied met landschappelijke waarde. Om de haag te kappen was een vergunning nodig, weet Het Belang van Limburg.

"De haag bestond uit mei- en sleedoorn en oude rozelaars", zegt voorzitter Piet Rijmen van de Vrienden van het Schulensbroek, de natuurvereniging die na het rooien van de haag klacht had ingediend bij het Agentschap voor Natuur en Bos. De haag stond precies op de scheiding tussen een perceel van de boer en een perceel van de natuurvereniging.

Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft beslist dat de boer tot het einde van het huidige plantseizoen tijd krijgt om de haag weer aan te planten. De reactie op de klacht verheugt Piet Rijmen. "Het voorbije anderhalf jaar hebben we nog twee andere klachten ingediend tegen het kappen van wilgen en de plaatsing van een opgezette vos op onze eigendom, maar die werden telkens zonder gevolg geseponeerd".

Bron: Het Belang van Limburg

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek