Knokke wil op Nederland wachten om te ontpolderen

Als het Nederlandse kabinet beslist om de Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen niet onder water te zetten, dan is het volgens het gemeentebestuur van Knokke-Heist evident dat de uitbreiding van het Zwin op het grondgebied van België ook niet doorgaat. Momenteel zoekt de nieuwe Nederlandse regering naar een alternatief voor de ontpoldering.
19 november 2010  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:13
Lees meer over:

Als het Nederlandse kabinet beslist om de Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen niet onder water te zetten, dan is het volgens het gemeentebestuur van Knokke-Heist evident dat de uitbreiding van het Zwin op het grondgebied van België ook niet doorgaat. Momenteel zoekt de nieuwe Nederlandse regering naar een alternatief voor de ontpoldering omdat die heel gevoelig ligt in eigen land.

In een recent overleg met minister-president Kris Peeters liet de nieuwe Nederlandse premier Mark Rutte weten dat het nogmaals op zoek wil gaan voor valabele alternatieven voor het onder water zetten van de polder. De vorige regering onderzocht eerder al alle mogelijke pistes, maar de ontpoldering van de Hedwigepolder bleek toen de enige oplossing. De regering wil daarvoor zes maanden de tijd nemen.

“Zolang Nederland nog geen beslissing heeft genomen, zullen ook wij de kat uit de boom kijken”, zegt Leopold Lippens, burgemeester van Knokke-Heist. Peeters verklaarde eerder al dat het niet mee op zoek zou gaan naar alternatieven. “Wij voeren het verdrag uit en hebben al dijken gezet. Wij rekenen erop dat Nederland dat ook doet”, zei de minister-president die toen ook verklaarde dat Vlaanderen niet mee zal betalen voor duurdere alternatieven.

Bron: Het Nieuwsblad/eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek