header.home link

Ken jij alle leden van de Potato-club?

28 oktober 2020

Met een nieuwe campagne wil VLAM de Belgische aardappel in de kijker zetten. “In samenwerking met chef-kok Frank Fol inspireren we de hobbykok en horecaprofessional om in te haken op de rijke variatie in aardappelsoorten die we hebben in ons land”, klinkt het. Het resultaat: de Potato-club. Een platform waar je de verschillende aardappelvariëteiten kan ontdekken, elk met een uniek recept.

Lees meer over:

België is een aardappelland, waar we terecht fier zijn op onze aardappelen. De aardappel zit verweven in onze cultuur, in onze eetgewoontes en in onze identiteit. Maar zeg niet zomaar dé aardappel. Er bestaan namelijk tal van verschillende aardappelvariëteiten, elk met hun eigen specifieke troeven. VLAM wil die verscheidenheid extra in de verf zetten met de Potato-club campagne. “We werkten daarvoor samen met chef-kok Frank Fol, hij bedacht tien heerlijke out-of-the-box aardappelgerechten met tien verschillende, courante aardappelvariëteiten.”

Een kleine greep uit het aanbod: Gala macarons met mango en limoenzeste, millefeuille van Laurette met broccoli, zeezout en bieslook of krokante Exquisa ravioli’s met spinazie, ricotta en spekpoeder. “Ieder recept wordt bereid met een andere variëteit die makkelijk terug te vinden is bij de groothandel”, aldus VLAM. “Daarnaast heeft elke variëteit echter nog vele kenmerken, zoals smaak, structuur en uiterlijk, die een gerecht naar een hoger niveau kunnen tillen.”

Ken je bijvoorbeeld het verschil tussen een Jazzy en een Bonnata? Hoewel het beiden ovale aardappelen zijn, zijn ze toch erg verschillend. De Bonnata is zachtkokend, heeft bijna wit vruchtvlees en een verfijnde smaak. De Jazzy daarentegen is vastkokend, goudgelig en heeft een volle smaak. De eerste verwerkte Frank Fol in een dessert, de tweede is dan weer ideaal om een grissini van te maken voor hij het aperitief.

Je vindt alle variëteiten en recepten terug via thepotatoclub.be.

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: VLAM

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek