Jacht op houtduiven minder succesvol dan verhoopt?

De jacht op houtduiven, waartoe de Hubertus Vereniging Vlaanderen het voorbije weekend opgeroepen had, heeft vermoedelijk niet het verhoopte aantal van 40.000 geschoten houtduiven opgeleverd. Dat zegt Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen. Ook Jef Schrijvers van Hubertus Vereniging Vlaanderen vermoedt dat het aantal niet gehaald werd, al blijft het volgens hem koffiedik kijken.
23 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

De jacht op houtduiven, waartoe de Hubertus Vereniging Vlaanderen het voorbije weekend opgeroepen had, heeft vermoedelijk niet het verhoopte aantal van 40.000 geschoten houtduiven opgeleverd. Dat zegt Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen. Ook Jef Schrijvers van Hubertus Vereniging Vlaanderen vermoedt dat het aantal niet gehaald werd, al blijft het volgens hem koffiedik kijken.

"Het is bijzonder moeilijk in te schatten hoe de jacht geweest is", zegt Schrijvers. "De jacht vindt immers plaats in het hele gewest. Zaterdag was er wel een probleem met het weer", voegt hij eraan toe. Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen verwacht volgens informatie die hij tot zondagavond kreeg, dat de jacht uitgedraaid is op een "grote tegenvaller".

"Wij zijn daar blij mee", klinkt het. Het weer was volgens Rodts een spelbreker, "of misschien worden de duiven wel slimmer". De organisatie van dit eerste Vlaamse duivenweekend ging volgens Hubertus Vereniging Vlaanderen uit van de landbouworganisaties. Die hopen dat door het decimeren van de broedpopulatie nu, het aantal schadegevallen verderop in het voorjaar en de zomer voorkomen en beperkt kan worden.

Poll: Zou u bezwaar hebben tegen een nog veel intensere bejaging van de houtduif?

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek