header.home link

“Interpom zit opnieuw op koers”

12 september 2022

Eind november wordt het opnieuw verzamelen blazen voor de vaklui uit de aardappelketen. “Na de uitgestelde 20ste editie, die uitzonderlijk vorig jaar plaatsvond, zitten we opnieuw op koers”, klinkt het bij organisator Belgapom, de beroepsvereniging van de Belgische aardappelhandel en -verwerking. Zo blijft Interpom een tweejaarlijkse beurs in de even jaren.

Lees meer over:
interpom1

De vakbeurs Interpom, die dit jaar doorgaat op 27, 28 en 29 november in Kortrijk Xpo, staat in het teken van “Towards a healty growth”. Tijdens de beurs worden de laatste marktevoluties, prijsontwikkelingen en innovaties getoond. “Met het centrale thema rond groei willen we de nadruk leggen op de verantwoordelijkheid van iedere schakel in de keten om samen te werken aan een duurzame, verantwoorde en bijgevolg gezonde groei”, luidt het. “‘Gezond groeien’ gaat over onze manier van telen, over landgebruik, over groei op een sociaal verantwoordelijke manier maar ook over duurzame transport en verwerking, over autonoom energiegebruik en verantwoord waterbeleid. Voeg daar nog het supergezonde karakter van de aardappel als voedingsbom aan toe en het plaatje is compleet.”

Daarnaast pakt de organisatie ook uit met een “Innovation tour”. “Innovaties zijn onontbeerlijk om een gezonde, duurzame groei te realiseren en het hoofd te bieden aan de huidige uitdagingen zoals onder meer klimaat, waterschaarste, tekorten aan meststoffen, personeelstekorten en verhoogde kosten voor grondstoffen en energie”, aldus de organisatie, die samen met een onafhankelijke expertengroep een aantal ‘must-see’ innovaties van exposanten selecteerde, die “niet alleen een meerwaarde betekenen voor de gebruiker, maar waar bovendien ook de volledige aardappelketen beter van wordt”.

Al 90 procent volzet

Tijdens de aardappelbeurs krijgen de bezoekers een gespecialiseerd aanbod voorgeschoteld aan producten, machines, diensten en digitale technologieën voor de volledige keten. Telers, loonwerkers, verwerkers, verpakkers, aankopers en handelaars van verse en verwerkte aardappelen uit heel Europa bezoeken Interpom, en de vakbeurs ontvangt ook steeds meer bezoekers uit andere continenten. “Meer dan 270 exposanten uit 15 landen hebben zich ondertussen aangemeld. Hiermee is de beurs op 3 maanden voor opening reeds voor 90 procent volzet”, aldus Belgapom.

interpomaardappel2

Het volledige programma wordt eind september bekend gemaakt op www.interpom.be. Op de website kan je ook terecht voor meer informatie over tickets, seminars en praktische info.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek