Hotelschool en diepvriesproducenten bundelen krachten
nieuwsHotelschool Ter Groene Poorte en diepvriesproducenten Fribona en Ardo bundelen de krachten om vergeten groenten opnieuw op het menu van het grote publiek te krijgen. Voor 12 vergeten groenten hebben de leerlingen van de opleiding Grootkeuken recepten ontwikkeld, die nu als leidraad met de klanten van de diepvriesproducenten worden meegegeven.
Fribona uit Oostkamp en Ardo uit Ardooie hebben een assortiment van 12 vergeten groenten gelanceerd, waarmee de leerlingen van de Brugse hotelschool creatief aan de slag zijn gegaan. De leerlingen stelden in totaal 10 recepten op, die perfect in de grootkeuken passen, wat budget en voedingswaarden betreffen.
De recepten worden nu door de diepvriesproducenten verdeeld onder klanten, waarvan ze hopen dat die de groenten hierdoor opnieuw zullen introduceren in hun eigen grootkeuken. “Het zijn immers allemaal producten die momenteel beschouwd worden als delicatessen, maar die ook bijzonder goed passen in een grootkeuken”, stelt Christine Dhondt van Ter Groene Poorte in Het Nieuwsblad. In het assortiment zit onder meer postelein, koolrabi, pastinaak en boerenkool.
Bron: Het Nieuwsblad
Beeld: Ter Groene Poorte