header.home link

Groene Kring viert "gouden boerenbruiloft" met groot feest

Groene Kring, de Vlaamse vereniging van landbouwjongeren, mag 50 kaarsjes uitblazen. Dat werd zaterdagavond gevierd met een feest voor 1.500 aanwezigen in Nieuwkerken-Waas bij Sint-Niklaas. "Al 50 jaar is Groene Kring een baken voor jonge land- en tuinbouwers. Dat hebben we niet ongemerkt voorbij laten gaan", aldus Groene Kring-voorzitter Bram Van Hecke.

30 augustus 2021  – Laatste update 30 augustus 2021 17:47
Lees meer over:
groenekring-feest50jaar-1250-twitterBramVanHecke

In 1971 verenigde een groep landbouwjongeren zich voor het eerst in de Groene Kring, een organisatie die jonge, Vlaamse land- en tuinbouwers wil vertegenwoordigen en moet zorgen voor sociale cohesie tussen de sectorgenoten. De Groene Kring maakt deel uit van de groep Boerenbond. Het palmares en bestaan van de Groene Kring werd afgelopen weekend, 50 jaar later, gevierd met een groot feest.

"We zijn er trots op dat wij als jonge boeren de laatste halve eeuw flink zijn gemoderniseerd, en heel wat mondiger en ondernemender zijn geworden", zegt voorzitter Van Hecke. "De komende 50 jaar zal er ook heel wat veranderen door steeds meer nieuwe uitdagingen, maar we kijken zelfzeker naar de toekomst. We vieren dus trots op ons verleden, en hoop voor de toekomst van alle jonge boeren."

In een grote feesttent in Nieuwkerken-Waas maakte de organisatie zich op om maar liefst 1.500 jongeren te verwelkomen. Tijdens een feestelijke receptie speechten onder andere voorzitter Bram Van Hecke, ondervoorzitter Maarten Moermans en Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V). Daarna trokken verschillende dj's de dansavond op gang. Het feest verliep volgens alle van kracht zijnde coronaregels, zo moesten bezoekers bijvoorbeeld een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen.

Bron: Eigen verslaggeving / Belga

Beeld: Twitter Bram Van Hecke

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek