Meest recent
Duik in het archief
-
Duoburger verovert harten en toonbanken: hoe een peulvruchtenburger flexitariërs én boeren overtuigt
Hoeveslagerij Zwalmbeekhoeve in de Vlaamse Ardennen lanceerde begin dit jaar de duoburger, een vernieuwende hamburger waarin vlees gecombineerd wordt met peulvruchten zoals gele erwt, wortel... -
Südzucker-dochter Beneo opent nieuwe fabriek voor peulvruchten in Duitsland
In het Duitse Obrigheim heeft voedingsbedrijf Beneo, onderdeel van de Südzucker Group, een nieuwe fabriek in gebruik genomen. Daar worden lokaal geteelde tuinbonen verwerkt tot ingrediënten... -
Varkensboerin lanceert ‘duoburger’ met helft minder vlees
Varkenshoudster Mieke Verniest van de Zwalmhoeve heeft iets innovatief ontwikkeld: de duoburger. Deze nieuwe burger bevat een combinatie van 50 procent zelfgekweekt Vlaams Ardennenvarkensvle... -
Meer peulvruchten op Vlaamse velden: teelt breidt gestaag uit
Van 10 tot 16 februari is het de week van de Peulvrucht, een campagne die peulvruchten zoals kikkererwten en linzen onder de aandacht brengt. In 2024 werd 323 hectare aan nieuwe eiwitgewasse... -
Vlaams Instituut Gezond Leven organiseert Week van de Peulvrucht
Van 10 tot 16 februari organiseert het Vlaams Instituut Gezond Leven, in samenwerking met het agentschap Landbouw & Zeevisserij en het departement Zorg, de Week van de Peulvrucht. De bed... -
Limburgse zaadveredelaar ziet brood in Edamame en plant forse uitbreiding
Het Limburgse Storm Seeds plant de bouw van een nieuwe vestiging op Agropolis, een bedrijventerrein voor innovatieve land- en tuinbouwbedrijven in Kinrooi. Het zaadveredelingsbedrijf&nb... -
Protealis lokt sojaliefhebbers naar Gent met koudebestendige soja
Protealis, ontwikkelaar van zaadvariëteiten en technologieën voor peulgewassen, organiseerde afgelopen donderdag zijn eerste velddag in Gent. Soja-experts, klanten en industriële partners ui... -
Drooggeoogste peulvruchten winnen terrein, maar blijven klein
Drooggeoogste peulvruchten zoals kikkererwten beslaan slechts een minuscuul deel van het Belgische landbouwareaal, maar ze zitten wel stevig in de lift. Dat blijkt uit het laatste landbouwra... -
VIDEO: Karel Dewaele pioniert met plantaardige eiwitten in de Westhoek: “Ik heb veel vertrouwen in de biomarkt”
“Voor mij is biologische landbouw de logische manier om te boeren. Het is gebaseerd op ondersteunen van wat natuurlijk gebeurt.” Karel Dewaele (34) nam vijf jaar geleden het bedrijf in de We... -
Groentefabrikant HAK opent proefboerderij voor duurzame, lokale teelt
Groente- en peulvruchtenverwerker HAK heeft zijn eerste proefboerderij geopend op de bioboerderij van landbouwfamilie Straver in Almkerk, Nederland. Samen met de familie Straver wil HAK expe...
Dossier