header.home link

Europese Commissie geeft groen licht voor Vlaamse steun aan visserijsector

De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor de Vlaamse steunmaatregelen om vissers deels te compenseren voor de hoge brandstofprijzen. Dat maakt de Commissie maandag bekend. Het gaat om een bedrag van 600.000 euro.

1 augustus 2022  – Laatste update 1 augustus 2022 16:08
Lees meer over:
visserij-wal-boot-1250

Naar aanleiding van de Russische invasie in Oekraïne begin dit jaar zijn de energieprijzen, die al op een hoog niveau stonden, spectaculair gestegen. Verschillende sectoren komen daardoor in de problemen. Dat geldt ook voor de vissers, die lijden onder de hoge brandstofprijzen en daardoor soms met verlies moeten uitvaren of zelfs werkloos aan de kade blijven liggen.

De Vlaamse regering besliste daarom om 600.000 euro steun vrij te maken voor de getroffen bedrijven. Dat moest echter nog door de Europese Commissie worden goedgekeurd, omdat het om een vorm van staatssteun gaat. Dat is maandag gebeurd.

De regels rond staatssteun werden eerder al versoepeld onder invloed van de coronapandemie en ook door de oorlog in Oekraïne kwam er een tijdelijk soepeler crisiskader.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek