Europese bioconsumptie groeit gestaag verder

De biomarkt in Europa zet zijn groei ook in 2021 verder, zo blijkt uit cijfers uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Cijfers van andere landen, inclusief België, zijn nog niet bekend, maar het lijkt er op dat ook daar een verdere groei genoteerd wordt, met uitzondering van Frankrijk. Dat meldt BioForum, de sectororganisatie van de biologische landbouw en voeding.

28 april 2022  – Laatste update 28 april 2022 15:11
Lees meer over:

In 2020 werd in de EU-27 voor 44,9 miljard euro aan biovoeding verkocht. In héél Europa was dat 52,1 miljard euro. Dat is dubbel zoveel als in 2010. Vooral de sterke groei van gemiddeld 15 procent in het coronajaar 2020 was opmerkelijk. Ook in 2021 werd in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Oostenrijk een verdere groei van de bioconsumptie genoteerd.

0

groei bioconsumptie in Oostenrijk (definitief cijfer nog niet bekend), waar bio een marktaandeel van 12,2% heeft

0

groei bioconsumptie in Duitsland, waar bio een marktaandeel van 6,8% heeft

0

groei bioconsumptie in Verenigd Koninkrijk

0

groei bioconsumptie in Zwitserland, waar bio een marktaandeel van 10,9% heeft

“Voor de meeste andere landen zijn nog geen officiële cijfers gepubliceerd, maar uit diverse informele contacten kunnen we toch algemeen concluderen dat de Europese biomarkt ook in 2021 verder groeide, zij het wel langzamer dan in het recordjaar 2020”, klinkt het bij sectororganisatie BioForum. Frankrijk lijkt wel een uitzondering te vormen op deze algemene trend. “Het lijkt er op dat de Franse biomarkt stagneerde in 2021.”

Belangrijke trends zijn de online verkoop van biovoeding, een toenemend belang van plantaardige alternatieven voor vlees en zuivel, verpakkingsarme verkooppunten en veel aandacht voor de lokale herkomst van voeding.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek