header.home link

Europa roept 23 september uit tot 'European Organic Day'

23 september 2021

Het Europees parlement, de Raad van de Europese Unie en de Europese Commissie hebben 23 september officieel uitgeroepen tot de ‘European Organic Day’. Het moet een dag worden waarop in heel Europa het succes van de biologische landbouw in de kijker wordt gezet.

Lees meer over:

Eerder dit jaar maakten de Europese instellingen een actieplan op om de biologische landbouw te stimuleren. “Dit actieplan ziet biolandbouw en -voeding als deel van de oplossing voor de klimaat- en biodiversiteitscrisis die er vandaag heerst. Biologische landbouw maakt onze voedselsystemen robuuster en duurzamer”, laat de Vlaamse sectororganisatie BioForum weten. In dat plan stond ook de oprichting van een ‘European Organic Day’ vermeld als actiepunt.

Op 23 september 2022 zal die eerste Europese biodag georganiseerd worden. “Deze jaarlijkse dag zal de ideale gelegenheid zijn om de balans op te maken van hoe Europa haar doelstellingen waarmaakt om 25 procent van de Europese landbouw biologisch te maken tegen 2030 en om de bewustwording rond bio bij burgers te verhogen”, zegt Alexander Claeys, voorzitter van BioForum.

Hoe de eerste feestelijke editie eruit zal zien, is nog niet duidelijk. IFOAM, de Europese koepelorganisatie voor de biolandbouw, belooft er alle nationale, regionale en zelfs lokale actoren bij te betrekken om van deze dag een succes te maken”, zegt Eduardo Cuoco, directeur van IFOAM.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek